31.7.2009

OnnelaRollo 31.7. kello 14:13:

"Mansikkaa,nam!ONNELASSA bailataan taas kaikilla osastoilla ja ilmainen sisäänpääsy kaikille koko viikonlopun ajan!!Pe menossa mukana myös AFTER DARK!T:Juha"

Varsinainen tekstarien Toukopouko.

30.7.2009

Terveppäterve, "juha"!

"OnnelaROLLO: Huima super viikonloppu, kaikki ovet auki, sidu 4, kalja 4 e! t. juha!"

Kuka vitun "juha"? Mikäs joloppi se semmonen on, hä? Joku poke? Narikkanasse? Lihatiskin laardiperse? Jos joku tuntee sen ni sanokaa sille, notta a) lopettaa, b) käy ala-asteen uuestaan ja opettellee kirjottammaan yhdyssanoja ja erisnimet isola alakukirjaimela, c) lopettaa heti välittömästi sejjäläkeen.

Mien tiiä miten nämä markkinointitekstarit sais lopetettua. Mille palavelulinjalle pitäs rinkauttaa? Miulle tullee Lindeksiltä (miksi?), Kappahallista (voi ristus) ja Soneralta. Soneran setä lähettää joka kuukausi viestin:
"Laskusi summa on 43 e, terveisin Sonera."
Niin, no, tuon euromäärän mie jotenki villisti arvaan, ko miullon pakettiliittymä, jonka summa on aina 43 euroa.

29.7.2009

Tulosten vatvonta.

Nonniin, Konsulin maistelutoverit, taasen o saatu loppuunsa yks Plokin kyselyjakso ja reunuksen loukossa lotisee uuet kysymykset. Näitä tuloksiahan toletta koko kesän oottanu ja jännityksissänne tunkeneet kahela käjelä habaneero-kapanossia ääntä kohti. Nyt sitten ootta "jännityksestä piukena" ja samariinikuurila.

Nimittäin.
Teistä löytyy viis työtöntä, nelijä määräaikasta jokka toivoo saavasa vakituisempaa (työ)suhetta, kuus määräaikasta toimistorassia ja 14 vakiduunilaista.

Teile työttömille nostan napanöyhtäisen tsemipeukun. Hyvä-hyvä. Jatkakaa sammaan malliin. Ei ole töitä mitä hakia ja laskusuhdanne senku laskee suhdanteisesti.

Kymmenelle määräaikaselle o varmaan jo valakiamassa, että työsopimusten kirjottelukarkelot jatkuu. "Sä ymmärrät, ettei meillä ole nyt resursseja vakinaistaa yhteiskunnallisen taloudellisen taantuman takia." Toletta nalakissa.

Ja teile onnellisille vakityöpaikkojen Hannu Hanhille, bruttotulojen Ceasareille ja kuoharin killittäjille toivotan jatkuvaa ilotulitusta ja spermasadetta! Saatana!

26.7.2009

Asiat, jokka äiti on opettanu ja jokka tehhään aina äitin tavala.

Konsulin ja Konsulin kunnianarvoisten ystävien pakkoliikkeitä, -toistoja ja arjen obsessioita:

- Kahavipannu huuhotaan tai virutettaan kahesti sejjäkäleen ko siiton kaajettu kahavit lavuaariin. Yks kerta ei riitä.
- Ikkunat pittää pestä kevväisin sillonko alakaa tarkenemmaan. Jos et pese, oot epäsiisti, saastanen, huono ihiminen.
- Tolu. Ei tule puhasta iliman sitä.
- Puolukat ja mustikat pakastettaan pusseihin, mansikat rasioihin, ko pussisa net saattaa litskaantua ja niitei voi sitte laittaa esim. kakun koristeeksi.
- Puolukoijjen ja mustikoijjen pakastamisesa o tärkiää, että sokeria laitetaan myös välliin. Ei riitä jos sitä sirottellee vain siihen pussin pääle, senkin houkka.
- Vieraile laitettaan kahavipöytään aina samallaiset lusikat.
- Ko lähtee ajon jäläkeen autosta kuskin paikalta, penkki pittää aina muistaa jynkäyttää säätövivusta taakse, ettei autoa maksava mies suutu.
- Mattoa ei käännetä jos siihen kaatuu paskaa. Se pestään.
- Verhoja ei saa vettää ikkunan etteen. Niitten pittää olla aina paikoillaan.
- Pussilakana taitellaan kolominkertasesti, alulakana nelinkertasesti. Ja siinei oo mittään tupisemista, nin se mennee.
- Pölyt pyyhitään vasta imuroimisen jäläkeen, ei sen aikana, vaikka siivoamasa ois kaks henkilöä ja se sujus sillai nopiammin.
- Ikkunat pestään aina ensin pesuaineela, kuivataan lastalla, huuhellaan etikkaveelä, kuivataan lastalla, hinkataan sanomalehellä. Siihen tarttee sen kymmentä eri vatia ja lastaa ja rättiä ja lehdykkää. Mutta son paras keino.
- Tissiliivit asennettaan pääle niin, että ensin riivitään olokaimet kohilleen, sitte mulijautetaan tissit kuppeihin ja sokkona selän takana ähellettään hakaset kiinni. Miehet pitää sitä jonnain saavutuksena ko ne saa rintsikat auki emännän selän takaa. Vitut, meiän pittää ensin solomia ne sinne sokkona vaiston varassa käet väärinpäin kääntyneinä.
- Jouluksi siivottaan. Son varma. Lattiat, seinät, kaapit, hyllyt ja kamarien komerot käännettään ympäri ja tolutettaan rätilä. Tämä obsessiiviskompulsiivinen, hulluuen mittasuhteet saavuttava supersiivous on peruja tuhatkaheksansattaaluvulta, eikä perinnettä katkasta.

24.7.2009

Nylen siut elävältä.

Kyllä mökille lähtemine o rattosaa. Ei tarvi ko pakata univaatteet, pyyhkeet, lakanat, pikkuhousut, dödöt, samppoot, offit, virvelit, sauvasekotin, lenkkarit, kumpparit, sandaalit, urheiluvaatteet, sykemittarit, tyynynpääliset, lääkkeet, desinfiointiaineet, laturit, kamerat, Tarantinon deeveedeepoksi, ristikkolehti, meikinpoistoaine, topsipuikot, sukat, urheilusukat, kalalätsä, varasiimat ja lautapelit.

Sitten kannetaan kaikki seittemäntoista nyssykkää ja äs-marketin pussia kerrostalon nelijännestä kerroksesta parkkialueele peräkonttiin. Eli nelijä kertaa hissilä alas, nelijä kertaa väliovi auki, nelijä kertaa talon uluko-ovi auki, nelijä kertaa peräkontti auki, nelijä kertaa kontti kiini, nelijä kertaa hissilä ylös ja asunnon uluko-ovi auki. Satakakskytä tarkistusta, että auton avvaimet ja asunnon avvaimet on edelleen taskusa.

Sitten ajetaan kauppaan ostamaan satasella murkinaa ja sullotaan kolome Risman kassia peräkonttiin. Sitten ajetaan kottiin ja juuri tennistä pelaamasta, kavereijjensa seurassa nauttimasta tullut mies sannoo etteisesä:
- Ai sä ootki jo pakannu?

23.7.2009

Kolin Mäkrei -ralli mökille

Mie alan olleen aivan vitun kyrpiintyny kuukle mäpsi -palaveluun. Siihen luotettaan ninko vapahtajjaan. Jos netin mukkaan reitti mökille o soratietä pitkin kaks minnuuttia nopiampi avaraan, erinommaisesa kunnosa olevaan asvalttitiehen verrattuna, NIIN SINNE!

Ei haittaa vaikka pelekääjämpuolela shikaaneisa tärisee niskavillat pystysä turvallisuushakune yksilö, jonka silimät kuivuu päähän ko ei uskala ees räpäyttää.

22.7.2009

Tiistain nelijädee

Eilen tuli aivan sumea ohojelma piereskelevistä ihimisistä. Niilä ninko tuhkaluukku tohisi viiskytä kertaa päiväsä, eikä nollu mittää pikku tussauksia vaan kunnon persekarnevaalit: suolen läiskettä, truuttauksia, trumpettisooloja ja Silja Lainin megaristeilyaluksen lähtöilimotuksia. THOOOoooooOOTt.

Nelijädee o ylleesäkki suht perseestä, mutta tämoli kyllä pohjanotteeraus. Pöhöttynneet prittiläiset pieri ja tunki samala currykanaleipää ja papuja poskeen. Yhen vosun takapuolen möykkää hoijjettii hypnoterapiala, yks veti rasiallisen parasetamoolia päiväsä ja yks kävi hieronnasa. Ovvarmaa muute hierojallekki koettelemus ko pyyhe aaltoilee kananmunapierun hajusa.
Yks sotanorsun kokone emännän läystike truuttaili hääpuku päälä, kaupoisa ihimisten kuullen ja sulhasensa vieresä yhteisen peiton alla. Kerran sulho oli kuulema ollu antamassa kielikivvaa sen pimpsalooralle ko soli tusauttanu kunnon killerin isäntäsä naamale.
Siinei palijo auta sanoa "oh, pardon me honey".

Oikiasti, vitun nolo ja vitun visto ohojelma.

20.7.2009

Breikit preikille.

Ainiin, break dance -kurssi muuttu taekwondoksi.

En tiiä mentiinkö tässä ninko hyvempään vai huonompaan suuntaan kehon damagea ajatellen.

19.7.2009

Tour de Paltamo

Route 78. Taivalkoski-Puolanka-Paltamo. Kappale mittäänsanomattominta Suomea. Kauhia kusihätä muttei vessaa mihi pysähtyä. Viijensaan metrin vällein on kyllä horsmittuneita Pee-paikkoja, joka toisesa o roskis, muttei yhessäkkää huussia. Tour de Paltamola tarvittee potan, retkikeittimen, kattilan ja pussikeittoa.

Pluspuolina seiskakasitiellä o liikenteen vähhyys. Kukkaan ei ees tiiä tien olemassaolosta. Täälä liftarikki kuivuu pystyyn ja naama alakaa kasuammaan naavaa.

18.7.2009

Huoltsikkahelevetti

Näivettyneilä pohojasakkakunnila palavelut o intekroitu kätevästi yhteen sumppuun. Neste-huoltsikalla päjöttää Skanpurgeri, Kotipitsa, Taksiasema, paikallisposti, jätskikiska ja Mettäkeskuksen toimipiste.

Ite kiska o tupattu lattiasta kattoon kalijatorneja, Taffelin pahavisia sipsihyllykköjä, lasinpesunestekanistereita ja vinkkareita. Vitriinissä o hikoamasa viikon vanahat valamissämpylät, joitte majoneesi o jo vaihtanu väriä. Ko puikkelehtii tavaramäärän välistä ni pääsee vessaan, jossa pönttö o ravottu ruskiaksi ja kaakelit o nähäny enempi pissaa ko tolua. Vessapaperirulla o likuamassa altaan reunala.

Jäätelön voi nauttia ulukona pensanhajussa keikkasevissa siitepölyn kellertämissä vihireissä muovituoleisa heti tankkauspistooleista vasemmala.

Maha lähtee pakostaki hyrräämään sillä katalyyttikahavila, mitä aknenaamane myyjämuikkeli mottiin kaataa. Ko pääsee paussin jäläkeen takasi autoon istummaan ni paksusuolessa tekkee big band sound checkiä.

Sitte jökötettäänki hilijaa pierusaasteesa kuuskytäkaks kilsaa seuraavalle haistapaskahuoltsikalle.

15.7.2009

Purkkakarkelot pystyyn.

Voi vitun ikenet notta vituttaa nuo motoristien ryöjäkkeet, jokka jääpi puskurin taakse keltasen viivan viereen kyttäämään ohituspaikkaa.

Tekis mieli sylykästä jenkkipurkkamälli ikkunasta ulos nin se mäjähtäis keskelle visiiriä muistoksi. So long, fucker.

13.7.2009

Van tuu thrii foor, eiku.

Ilimottauvuin tanssiopiston break dance -kurssile. Elokuusa o luvasa polovilumpion lutkautuksia, tyrän rytkäytyksiä, marssimurtumia, kippeitä alleja, palakeenkieliä ihosa, nyrijähtäneitä nilikkoja ja rääkättyjä pohkeita.

Siinon vaa se, notta pittää investoija jonkulaisee kuormaliinaan nottei kyttyrät oo poikkitelloin silimien eessä näköä haittaamasa. Mie jo kokkeilin Veromootan vyötä. Silipasin sen tiukale tissiliiviem pääle, kurroin kiini ja juosta nylykkäsin nelijä kilsaa. Oliha se raskas ko ei saanu kunnola happia.

12.7.2009

Turoevoluutio

Molin kattomasa är-än-pii-tansseja tosa viikolloppuna. Tiäkkö, semmosia tanssaajia joita näkkee jokkaisesa muusiktelevisionin vilimisä jonku Timpalandin, Timperleikin, Ritnin ja Akileran taustoila hetkuttelemasa ja muka joikaamasa mukana.

Met mentii sinne hilippasen liian aikasin. Sielollu kettää. Moltii sielä salisa kalijoje ja napanterien kans passisa ko porukkaa valu sissää. Ihime haahuilijoita. Ensimmäiselä mulukasulla vaikuttivat iha normi-Turoilta ja Esoilta. Perusjampestereita perusvarmareisa ja perusteepaijasa. Ei mittää pling-plingiä ja linnunraan kokosia pöksyjä, joista työmiehe ruskia viiva vilikkasee vistosti.

Mutta sitte. Annappa ko tiskijussi jynkäytti volumea ministi kovemale - koko ylleisö muutti ilimettä: Nikopetterit, Sannaeerikat ja Sampoeemelit alako nitkauttelemmaan polovia, jojottelemmaan kaulanikamia ja nostelemmaan kannikoita. Turo ja Esa osottautu selekärangattomiksi matelijoiksi jokka teki puolivolttia, flip-flop-sarjaa, pylläyksiä, kurotuksia, singutuksia, ilimavia hyppyjä, käsinseisontoja, heilahuksia, vötkäytyksiä ja melleviä kaaria joista kaikista tuli erittäin komia rytminen kokonaisuus.

Menin iha vierele tolijottammaan jamittajia hoomoilasena. Nytkytin pikkasen päätä - tiäkkö sillälailla huomaamattoman pienelä liikkeelä. Seisoskelin. Tirpasin tuopin. Ja toisen. Tulin siihe johtopäätelmään notta miun kehonkoortinaatio on dromedaarin tasola. Lähin kämpile.

8.7.2009

Tilastotilannetsekki

Persesuonsilimä-hyvinvointivaltio-Suomesa päjöttää mittään tekemättä nyt 304 000 työtöntä. Son kuuskytätuhatta enemmän ko viime vuonna sammaan aikaan. Siinon aika monta juippia ja ryöjäkettä, jokka joutuu tottummaan yksinäisee pasianssin pelluuseen, ikkunasta vahtaamissee ja nöyhtäpalloje vatvomissee.

Lapisa työttömyysaste o teputtanu ylämäkiä siihe mallii, että joka viijes o nyt kämpilä makkaamasa. Työkkäreije munkkiperseet joutuvat rukkoilemmaa apua kaikemmaaliman tietäjiltä, taikureilta, druideilta, ennustajaeukoilta, sammakkotohtoreilta, noijilta, rohvessoreilta ja entiseltä Sportian myyjältä, notta saisivat järjestettyä pohojosen preerioitten tundralle työllistämiskarnevaalit ja jokkaiselle emmentaalia leiväm pääle.

Tai sitte ne torpedoi työttömät julumasti kursseile. Siinon vaan se huono puoli, notta pienisä kunnisa kursseja järjestettään korkeintaan kaks kerrallansa.
Joka toine survastaan kylymästi metsuri- eli mettätyöntekijäkurssile ja joka toine maatallouslomittajakurssile. Sitte ne työkkärin vosut huomaa, notta eihämme tarvita metsureita ko meillon motokuskit töisä leimikoisa, ohhoh. Ja ainii, eihämme tarvita lomittajiakaa ko meillon lypsyropotit ja automaationavetat, ohhoh.

7.7.2009

Mersukeisari motherfucker.

Jumalauta että vejin hernemaissipaprikat nokkatorveen viikolloppuna. Molin ajamasa nelostietä pohojosseen. Makia keli, pikkasen arskaa, meleko pilivistä puolipalijasta, huuattelin mussiikkia ja nytkyttelin niskoja tahisa. Miun eesä meni kaks autoa ja varmarivolovo-asuntovaunu-yhistelmä. Pärtsättiin satasta rajotuste mukkaan, jokkaine pietti turvavälit eikä kellää ollu hoppua ohitella ja lähtiä välliin vänkäämään velekavehkeesä kans.

No. Perrään ilimaantu ökyhomosohovamersu. Vastapesty peli oikee kimalsi ja mieskuski vouhotti reipanit pääsä. Mie ehin vaa vilikasta perruutuspeliin ja ihimetellä, että mistähä se tuoki tuoho perrään kerkesi, ko se jo laitto vilikun silimään ja polokasi mersusa vauhtiin JA MIE NÄJIN ETTÄ SUORAN PÄÄSSÄ TULLEE PUNANE TÄYSPERÄVAUNU VASTAAN.
Mie löin liinat kiini.
Miun eesä menny henkilöauto veti liinat kiini.
Sen eesä menny henkilöauto veti liinat kiini.
Mersu pökäsi jarruvalot vilikkuen asuntoauton perrään ja rekka suhahti ohi.

Voi mylyvivä marsunperse ko mie tärräsin! Koitin lähtiä kakkosela naama valakosena etteenpäin ko letka lähti matelemmaan. Huomasin suoran pääsä ästeeykkösen kyltin ja laitoin vilikun silimään. Ja eiköhän se saatanan vatula kiihkokaasuilija koukannu turpodiisselinsä sinne tankile.

Mie pistin auton parkkiin ja ryynäsin heikoila polovila nassesetän näköpiiriin.
- Terve. Oliko omasta mielestäs viksu ohitus tuosa?
Soli pukkaamasa tiisselipistoolia tankkii ja sai aikaseksi kurkkulaulannalta kuulostavvaa murinaa: "Mmöö-umh-öö."
- Mie ajoin siinä letkasa. Katoppa kuinka miun käsi tärisee.
- Mmöö-umh-öö.
- Otappa saatana huomioon että ko sie ohittelet ni sie vaarannat myös muitten turvallisuuen. Vitun hyvvää viikolloppua sulle.

Horjuin tärräsä ästeen tiskile ja ostin malluaskin ja sytkärin. Poltin kaks tupakkaa vaikkemmie ees polta. Soli semmonen setä se. Ei kehannu kahtoa silimiin. Mutta takapenkilä olleet lapset tolijotti miua aika pitkään.

5.7.2009

Vetoan teihin, tuotekehittelijäinsinöörit.

Ihimiset o keksiny kommunikaattorit, muistitikut, postmodernismin, lättänäyttötelekkarit, sähköautot, geenilampaat, ABC-huoltoasemahelevetit, sopupelit, energiapatukat, avaruusmatkailun, 3D-teatterit, Idolssin ja beebeen, näköradion, Ikean vitummoiset varastot, tutkisa näkymättömät sukellusvenneet, metsämarja-Fantan, b2b-markkinoinnin, allerkioitten siejätyshoijon, mokkamasterin ja vakionoppeuvensäätimen.
MUTTA VITUN WEETABIX-PAKETTI O PYSYNY KAHEKSANKYTÄLUVULTA SAMALLAISENA.
Vitun hiutaleet aina pitkin vitun pöytäliinaa.

3.7.2009

Töyhtöhyyppähuttua.

Molen seurannu vanahemman sukupoloven lintuvillitystä kasvavalla huolela. Tiäkkö. Jokkaiselta +50 sukulaismieheltä löytyy lintukiikarit joila net tsuumaa tiluksia. Vappaapäivinä net askartellee autotallisa uusia pönttöjä ja sitte reteenä asentellee niitä pitki mantuja kokkoontaitettavie tikkaittesa kans. Talavela net hankkii parraimmat siemenet niile evvääksi, juhulapäivinä laittaa pähkinöitäki tarjole ja jouluna oikee lyhteen. Linnunvahtaus o niile ninko kokopäivätyö. Esmerkiksi sillo ko tilihet tai joutsenet tullee pohojossee - non iha ekstaasisa, jumalauta!

Ko niitä pönttöjäki alakaa jo olla nokko. Niitäki pittää kiertää kahtomasa aamu-usvasa heti ko herrää, eli siinä viie jäläkee. Juhannuksena isäntäki hehku intoa ja ylypeyttä ko se esitteli:
- Katoppa tuone. Mie tehin meiän västäräkin pönttöön julukisivuremontin.
Jaa.

Sukulaismiehe mökilä mie ihimettelin ko jantteri oli piikannu helevetimmoisen kattopelleillä varustetun pöntön talon vieresä kasvavvaan petäjjään. Kiinnitti huomiota ko siinei ollu reikää olleskaa.
- Joo eiku katoppako mion teheny sen varta vasten tuole meiän tikalle! Son tee-se-itse-pönttö!
Joo-o. Just-just.

Molin pari vuotta sitte juttukeikala Kemijärvelä haastattelemasa lintupongaria. Talsimma peräkannaa lepikosa ja mie haastattelin samala. Ko oltii kaks varttia samoiltu ni mie kyssyin mitä lajeja tässä metäsä on. Se luetteli kolokytä lajia heti suorilta, että nämä hää o ainaski tällä reissula kuulu. Ja minen ollu kuullu mittää. Se ei vaa jotenki oo miun juttu. Seisoa päjöttää tuntikausia hipihilijaa muurahaisia housuisa metäsä suoralippane lippis pääsä ja kuunela hyyppiä.

1.7.2009

Let's call Nasa.

Hellu kaiveli märkiä tönkkejä topsipuikoila korvista.
- Pittää vissii soittaa Nasan duunareile, että elämää löytyy lähempääki ko avaruuesta.