16.4.2009

Sightseeing in Muojärvi

Molin ensimmäistä ja varmasti viimistä kertaa vetouistelukilipailussa Kuusamon Muojärvelä heinäkuusa kakstuhattakolome.

Paikallislehen toimituksesta laitettii kolome kesähessua evustammaa firmaa. Meile hessuile uskoteltii, notta son semmone järvi, josta kallaa vaa nostellaa vennee kyytii - siton poka palijon! Ja siikaa vielä enempi! Vitut. Kilipailun järjestäjät lupasi meile "kalaseuran hienon veneen, ryhdikkään menopelin". Vitut.

Meistoli jokkaine eriksee pakannu omat kamppeet kissaa varte. Meiloli halakoja, kaks pakkia killuttimia eli vieheitä, vapoja, sajetakkeja, uimapuvut, pelastusliivit, ruuat, juomat, aurinkorasuaa, karkkia, haaveja, kameroita, tyhyjiä pusseja kymmenien kiloje saalista varte, monet kengät ja nii eelleen. Ja naisellisesti kaikki oli pakattu ÄS-marketin muovipusseihi.

Ko met päästii Muojärve rannalle parkkii ni oli kymmene minnuuttia lähtöön. Met katoimma, että rantaveesä killu kymmeniä heleveti isoja hohtavan valakosia Silja Linen näkösiä kalastusaluksia, joissoli vapoja pystysä. Järkkärit opasti meiät meiän aluksen tykö.

Ja siinähä se pötkötti onnellise näkösenä: perusmallin lasikuitupaska kuorrutettuna lokin pommeilla, puiset airot ja parin vuojen havunneulashöttö pohojala!

Ei auttanu ko kantaa kaheksan muovipussillista tavaraa kyytii ja pukata jolla vesile. Järkkärit anto kartan ja kerto että kahavilasta saapi munkkeja. Selevä. Näilä ohojeila mennään.

Eikä moltas sillä kartallakkaa mittää tehty. Kerra oikee pysähyttii jonku saaren vieree ja katottii kartasta.
- Kato tässä pittäis olla 12 metriä vettä. Siimaa pittää antaa.
- No elä nyt vittu selitä ko kato silimälä! Pohojahan tuosa näkkyy! Nosta moottori ylös ettei rupelli mene! Vittuuuu!

Jossai vaiheesa me kyllästyttii ko ei alakanu nousemaa niitä rotjakkeita ja roistikoita. Riisuttii pitkähihaset, lekoteltii auringosa ja haaveiltii niistä munkeista. Sitte iha huomaamatta aijjauvuttii vittumaisesti semmosee kivikkorantaan, ja piti airoilla tökkiä paatti takas vesile. Järkkärit vissii seurasi meitä jollai kaukoputkela ko soittelivat että mitemmennee tyäret.
- No vittuakos tänne. Mitä te tänne soittelette. Soitteletteko te jokkaisee venneesee yhtä usiasti. Täälois tyhyjiä muovipusseja halavalla, tarviittako.

7 kommenttia:

  1. voi äitiiiii!!! ;) Vaan muistat sie sen lämpäreen siinä miun kotitalon takana, se lampi mihin napurin setä laski aiv+ym myrkyt..komian rehevä lämpäre.
    Lapsille hyvä harrastuskalastuspaikka.Ja niin mieki sain ihan uuen virvelin,olin niin ylpee :)

    Ku se rantaki on niin pehemee,lampiha se on.Niin mie rohkiana nakkelin siihen "venevalakamaan" <-ei siinä ikkää mittää venettä oo ollu.
    Toinen heitto ja nappas, mie luulin jotta nakkasinko johonki rytteikköön,en nakannu. Jättiläiskala!!! Huutoa,itkua,parkua ja 200m metriä juoksua pellon läpi, jättiläiskala vaan seuras koko ajan, se oli kauhiaa!!!
    veli ja äiti kehu pihalla, jotta kyllä onkii iso HAUKI!! ainakin sen 2.5kg, ja kestävä siima,pysy koko pikaspurtin mukana...Mulle jäi kauhiat raumat siitä, mie en ennää kalasta! Vittu! -P.M-

    VastaaPoista
  2. Jättiläiskalajuoksu, äääääk!! Minen oo koskaan lapsena ees saanu kokkeilla virveliä. Oon saanu tuhoja aikaseksi pelekällä mato-ongella. Reikiä vaatteisiin ja koukkua kiinni lumpeisiin, ihan normisettiä. :-D

    VastaaPoista
  3. hahahahhaa...voi ihanuutta :) heti alkoi houkuttelemaan veneretki :D

    VastaaPoista
  4. Nuuskakairan väärti22. huhtikuuta 2009 klo 4.38

    Konsuli panhan kesälä erikoispekiaalikalastuskurssile. Ja kouluttajat ovat parhhaasta päästä niinko hyvin tiiät. Ja varmasti jouvut vispaamhan virveliä niin että rantheet tulehtuu. Ja kallaa tullee kaikki pussit täythen ;-)

    VastaaPoista
  5. :-D Jaha, kesäksi tievossa parin viikon jännetuppitulehukset. Voisko ollakkaa ennää hienompaa? Mihi mennää? Joko o mestat katottuna ja Rapalat valittuna?

    VastaaPoista
  6. Nuuskakairan väärti23. huhtikuuta 2009 klo 1.09

    Satamajätkä Lapin Kullan kaupungista kattelee kalapaikat ja toimii kurssinvetäjänä.

    VastaaPoista
  7. Lapin Kullan herra47! :D Mies, joka kulkee omin nokkinensa.

    VastaaPoista