15.4.2010

Vanahuuen kummallisuuet.

- Vanahoilla ihimisillä o kolome vara-avvainta joka paikkaan. Jos käyttöavvaimet mennee hukkaa (tai joku keliju varastaa ne) ni o vielä yhet mökillä, yhet ullakolla ja yhet siivouskaapissa piilossa.
- Avvaimet mennee usiasti hukkaan. "No helevetinkuustoista, mihimmie ne laitoin! Vaimo! Vaimo, mihin siolet laittanu miun avvaimet? VAIMO!"
- Ukkojen mielestä se, että renkaanvaihossa ja remppahommissa käytettyjä läikykkään paskasia Dimex-merkkisiä työhousuja ei tarvihe vaihtaa puhtaisiin varmareihin sillo ko tullee lähtö johonki. Son iha ylittepääsemätön tenkkapoo.
- Pittää saaha tuua tuliaisia. "Piltemassa oli kuule tarjouksessa ni mie toin siulle vasaran." Kiiiii-toooooss.
- Pittää saaha lähettää yllätyksenä postipakettia. Kynttilöitä, kaulahuivia, pöytäliinaa, toti-mukeja, lehtiartikkeleita, karkkipussia ja sloggi-pikkuhousuja.
- Kossuvissy alakaa maistummaan hyvältä.
- Iäkkäämpien muomojen mielestä on "pukeutumista" lähtiä kirkonkylälle asusteena Reiman tuulipuku ja nahkane käsilaukku.
- Tavarat järjestettään ommaan järjestykseen, josta kukkaan muu ei ymmärrä mittään eikä kukkaan muu koskaan löyä mittää. Vuonna 1991 käytettyä ikkunanpokamaalipurkkia säilytettään ovenpielesä hollilla (ko jos sitä tarvii), mutta päivittäiset käyttötavarat o siroteltu jonnekki vaikeapääsysille vinteille, ylähyllyille, kellareihi tai talavirenkaitten taakse.
- Tavarat, joita ylleesä käytetään yhessä, säilytettään eri paikoissa sen takia, että jos joku pöllii yhen ni eipä vaan viekkään kaikkia. Niimpä esimerkiksi kaira, kairan terän terotin, pilikkireppu, pilikki ja siima o kaikki etittävä eri rakennuksista, eri kerroksista ja eri lokeroista.
- Son vähintään kahen viikon puhheenaihe, jos tullee lumi maaha eikä oo ehtiny haravoijja ihan kaikkia lehtiä alta poijjes. "Sinne ne nyt maatuu, voe hyän tähen!". No, niin matuu.

2 kommenttia:

  1. No tuliko se äskönen kommentti? Ko en ole varma, nii laitan uuvestaan, si sillä että tärkiää olis, mutta kuiten.
    Mie olen siis nii ilonen että löysin tään hienon plokin, mie piän siun tyylistä. Ite oon täänne etelään jo aikoja muuttanu, ja tykkään ko joku puhhuu oikeitten ihimisten kieltä täälä:) Tänne mie jään, ei voi mittäään, mutta parhaani mukhan yritän ommaa kieltäni varjella, vaikka täälä nämä mithän tästä ymmärräkhän. Enemmän h:n päältä taisin mie puhua ko sielä olin, mutta hyvä näinki, jatka vain samoja linijoja. Son niin mukava lukia siun juttuja, sano! :)

    VastaaPoista
  2. Tänkjuu, anonyymi! Mieki pasteerasin vuojen sielä pääkaupunkiseuvvulla, muttemmie sielä viihtyny. Pohojosempaan piti päästä. Sain kyllä monelta kommenttia, että ompa siun kieli komia. Niin sonki. Enkä luovu siitä millään! :)

    VastaaPoista