2.8.2009

Jordaanien vaeltajadruidit.

Molen onnellinen etten oo nyt Lapisa. Joutuis hillaan.

Sukulaismiesten kanssa ko lähtee "käymään kattomassa oisko siellä hilloja", se tarkottaa kuuen tunnin tetsausturnausta istutustyömaitten, ojituskanavien, jäkälätundran, rämmeitten ja leimikoitten läpi.
Istutuspalstoila pittää tassuttaa varovasti nottei vahingosa astu taimien pääle - siitä tullee huuto, jos sen mennee tekemään. Ojitusalueila pittää ite osata hypätä ojan yli tietyllä vauhilla tietyssä kulumassa, ja ottaa huomioon sekä tuulen suunta, ojan levveys, ojan reunojen kosteus ja maamassan materiaali että repun paino. Ei sieltä mutavellipaskavesi-sammakonkutu-jordaaniasta kukkaan vejä ylös.
Ja miullehan kaikki tuommoset leveysarvioinnit o nii heleppoja ko miulta puuttuu kolomiulotteinen näkö.

Sukulaismiesten mielestä hillastamisesa o olennaista myös vauhti. Niitten peräsä saa juosta nylykkästä paarmoja läiskien nii, että jalakojen välisä o jäniksen kokonen vaahtopallo ja tissienvälyshiki kostuttaa paian. Peruslappilainenha o nii lyhyt, notta se melekee hengittää turvekerroksen lävitte. Son kovvaa hommaa koittaa loikkia närreikössä, mie vain sanon. Sillon ko pietään tauko nin korkeintaan otetaan vesileilistä huikka - eihän sinne hillamettään mittään evväitä kanneta ko "mehän tultiin vain kattomaan".

5 kommenttia:

  1. Rakas persejalakainen tätini oli hilipassu ojan yli hillametässä täyen sankon kans. Rosessissa oli kuitenki käyny jonkisortin virhearvio ja täti oli mäsäyttäny niin syvvään mutaojjaan, ettei ees hillalakkia näkyny suolta katottuna ollenkaan.

    Tätin mies oli kiiruhtanu ojan reunalle ja huolehtinu:
    - Menikö hillat?

    Se on toellista rakkautta se.

    VastaaPoista
  2. Täällä eräs peruslappalainen! Hauska oli, sai nauraa itselleen. nimim. eilenkin hillassa.

    VastaaPoista
  3. joo, erehyppä lähtee jonkun miehen mukkaan hillaa..Ei se ole mikhää kävellä 20km mettässä,mukana sokeripala ja vesileili...Vaan miehekkö ne ei oo sitten kyllä puistamassa niitä hilloja saati tehe sitä ruokaa ku illalla kottii pääsee..perkele!

    VastaaPoista
  4. Miehet aattellee, että non virkasa tehny ko non roudannu ne sankot, eräpussit ja rinkat mettästä autolle ja autosta mörskän portaile.

    VastaaPoista
  5. Oon minäki ollu herrojen kans marjassa KERRAN. Hiki oli ja sitä parasta paikkaa hajethin jänkän ympäri. Marjoja olis ollu, mutta ku parempiaki paikkoja oli kuulema nähty ja niitä hajetkin. Ei löytyny muuta ku isot rakot jaloissa ko kotia pääsin. Laitimmainen kerta!

    VastaaPoista