8.7.2009

Tilastotilannetsekki

Persesuonsilimä-hyvinvointivaltio-Suomesa päjöttää mittään tekemättä nyt 304 000 työtöntä. Son kuuskytätuhatta enemmän ko viime vuonna sammaan aikaan. Siinon aika monta juippia ja ryöjäkettä, jokka joutuu tottummaan yksinäisee pasianssin pelluuseen, ikkunasta vahtaamissee ja nöyhtäpalloje vatvomissee.

Lapisa työttömyysaste o teputtanu ylämäkiä siihe mallii, että joka viijes o nyt kämpilä makkaamasa. Työkkäreije munkkiperseet joutuvat rukkoilemmaa apua kaikemmaaliman tietäjiltä, taikureilta, druideilta, ennustajaeukoilta, sammakkotohtoreilta, noijilta, rohvessoreilta ja entiseltä Sportian myyjältä, notta saisivat järjestettyä pohojosen preerioitten tundralle työllistämiskarnevaalit ja jokkaiselle emmentaalia leiväm pääle.

Tai sitte ne torpedoi työttömät julumasti kursseile. Siinon vaan se huono puoli, notta pienisä kunnisa kursseja järjestettään korkeintaan kaks kerrallansa.
Joka toine survastaan kylymästi metsuri- eli mettätyöntekijäkurssile ja joka toine maatallouslomittajakurssile. Sitte ne työkkärin vosut huomaa, notta eihämme tarvita metsureita ko meillon motokuskit töisä leimikoisa, ohhoh. Ja ainii, eihämme tarvita lomittajiakaa ko meillon lypsyropotit ja automaationavetat, ohhoh.

2 kommenttia:

  1. Tämä blogi on iha yliveto. Varsinki tämmöselle kotiseutua ikävöivälle. Voisit vaikka lapinkansaanki kirijottaa jotaki, niin sais kotona käyessäki lukia (niillei oo sielä nettiä).

    VastaaPoista
  2. Nin tuota, molen lappalaisesa ollu töisäki.

    VastaaPoista