29.3.2009

Ei hyän tähen!

Kävin tännää kylillä tappamasa aikaa ja palo käämi. Olin tietä ylittämäsä ni semmone hernekeittopurki kokone Nissan Micra hiipi vieree ja meinas kaahottaa yli. Ei se kuski mittää nähäny, tuuhersi nokka tuulilasisa kiini.

Niiton nuita kössyttelijöitä palijo tuola syrjäseuvuila. Painavat jarrupolinta jokkaisesa mutkasa ja jalaka nousee kaasulta ko joku tullee vastaa. Ja hui kauhia jos vastaa tullee talavikelilä vaikka tukkirekka! Ei hyän tähen! Sehä pittää pysähtyä ja maastoutua ja nostaa käet silimile. Mutta ei auta rukkoila jos o parkannu keskele väylää.

Eihä semmoset kuskit uskalla kaupungi keskustaa tullakkaa ko kerra vuojesa. Niistä tullee iha pölöhöjä ko ne näkkee nii palijo muuttuvia tekijöitä: ykssuuntasia, polokupyöräilijöitä, ampulansseja, mopoja, sokkeita, takseja, paikallisbusseja, punkkareita, polliiseja, kauheita ihimismassoja.
Ja sielä jossai o ne liikennemerkitki.

Net junnaa koko aja kytkin pohojasa pitki mukulakivikatuja ja o iha shokisa väenpalijouvvesta. Yrittävät saaha parkkipaikan kilometrin päästä kävelykavusta. Jos taskuparkki ei kerralla onnistu, ni net sannoo:
- Ei hyän tähen!
Ja sitte ne aijjaa pölöhöttää Rismaan.
Siellon paikkoja.

4 kommenttia:

  1. Vaan ookko miettiny, ku ne maalaiset lähtee maalikylille..niil on nykyään ne navigaattorit ;) eka isännät kiroaa vaimonsa ku koko ajan äänessä ovat ja neuvua antaa...sitten ne isännät mennee kikanttii ja ostaa 150 euron Tomtommin ja taas joku vittuilee koko ajan,ku ajat yks suuntaista väärään suuntaa!! mie en oikiasti tajjuu... T: Pärre

    VastaaPoista
  2. Niimpä! Jessuksen perkele. Kesäsellä kavulla saattaa vierestä madella auto, jonka avonaisesta ikkunasta kuuluu: "Käänny vasemmalle. Käänny vasemmalle. Tee uu-käännös..." Ja kyytissä istuu joku henkselihermanni otta hiessä. :)

    VastaaPoista
  3. Ja sitte ajethan tuhannennenseittemännensadannenkolmannenkymmenennenviidennen kerran omale mökile ja katothan ossaako se tomtommi neuvoa oikean reitin. Ja jossei ossaa niin haukuhan paskaksi kaikki nykyajan vehkheet. Ja ostethan tietenki seuraavala viikola uuempi ja parempi.

    VastaaPoista
  4. jotta kun aatellaan, niin ei oo taaskaan runsinoita jaattu tasan, perkele ;) -Pärre-

    VastaaPoista